Akryyli vai epoksi?

Yksiselitteistä vastausta ei ole, sillä molemmissa on puolensa.

Akryylipinnoitus on huomattavasti nopeampi toteuttaa: pienemmät kohteet valmistuvat päivässä. Epoksi vaatii taas runsaampien työvaiheiden vuoksi useampia päiviä valmistumiseen.

Epoksi on materiaalikustannuksiltaan edullisempi. Epoksipinnoitus vaatii kuitenkin akryyliin verrattuna enemmän työtä, mikä vaikuttaa kokonaiskustannukseen.

Liimaantumiskyvyltään epoksi on parempi. Yleistäen voidaan kuitenkin sanoa että normaaliolosuhteissa ja -käytössä kummankaan materiaalin kestävyydessä ja ominaisuuksissa ei ole merkittävää käytännön eroa. Molemmat ajavat asiansa.

On myös hyvä muistaa, että on kohteita joihin kumpikaan ei sovi. Mikäli kohde vaatii pinnoitteelta huomattavaa elastisuutta, kannattaa pinnoitteeksi valita polyuretaani.

Sopiva pinnoite kannattaakin aina valita tapauskohtaisesti. Helpoimmin asia hoituu, kun otat yhteyttä meihin.

 

Millä päästään eroon betonilattian pölyämisestä? Pinnoituksellako?

Pintakäsittely voi usein olla pinnoitusta fiksumpi vaihtoehto.

Betonin huokosiin tunkeutuvan suoja-aineen avulla suoritetun pintakäsittelyn avulla vanha tai uusi betonipinta voidaan tiivistää pölyämättömäksi. Vaativimmissa kohteissa pinta voidaan myös hioa kiiltäväksi ennen käsittelyä. Näin pintakäsitelty betoni on helppo pitää puhtaana.

Suoja-aineella suoritettu käsittely on usein nopein ja kustannustehokkain tapa betonilattian pintakäsittelyyn. Käsittely voidaan myös toteuttaa jo rakennusvaiheessa suoraan valuun.

 

Entä jos betonilattia on jo rapautunut ja huonossa kunnossa? Onko peli pelattu?

Ei toki. Huonokuntoinenkin lattia voidaan pelastaa suorittamalla ensin korjaustäyttö akryylillä.